Om du ska resa till Göteborg finns många saker att göra med barnen. Förutom det mest välkända som Liseberg och Universeum finns även Alfons Åberg muséet och tropikhuset. Oavsett om ni sparat hela året för resan eller tagit lån för att ge familjen chansen att få en riktig sommarsemester är sevärdheterna lika viktiga som själva hotellet. Har barnen mycket att göra kommer upplevelsen bli bra för hela familjen. Vi har listat de fem mest barnvänliga hotellen i Göteborg.

  1. Avalon Hotel

Med bara 400 meter till Esplanaden har Avalon Hotel definitionen av ett centralt läge. Nära till de flesta stora upplevelserna för barn och samtidigt ett hotell som ger utrymme för de små. Lekrum och möjligheten att koppla av på rummet framför platt-tv som visar en barnfilm gör att det är enkelt att besöka Avalon med hela familjen.

2. Gothia Towers

Ett hotell som ofta kräver lite högre budget men är klart värt investeringen är Gothia Towers. Knappt ett stenkast från Liseberg, höga torn med utsikt över nästan hela staden är bara början på möjligheterna. Tornen kopplas ihop i bottenvåningen av en lång öppen hotellfoajé med både restauranger, lekrum och en klätteryta för barnen gamla nog att snart börja skolan. För de allra äldsta finns både biljardbord, Shuffleboard och tv-spel som bjuder på glädje och tidsfördriv.

3. Hotel Waterfront

Några som satsar lite extra på de allra minsta är Hotel Waterfront. Ett hotell som låter barnen bo gratis om de delar säng med föräldrarna. De har en omtalad barnmeny som ständigt uppdateras med nyheter. För de små barnen finns både spjälsängar, barnstolar, skötbord och pipmugg på rummet.

4. Radisson Blu Scandinavia

Med ett centralt läge, fräscha rum och en inomhusyta för barnen att leka på är Radisson Blu Scandinavia också att räkna med när man reser till Göteborg med barnen. Givetvis finns både restaurang med barnmeny, fritt wifi och parkering i anslutning till hotellet. Några hundra meter till både Lilla Bommen och Trädgårdsföreningen gör det enkelt att semestra på Radisson Blu.

5. Scandic Avenyn

En hotellkedja som gjort ett rejält omtag kring barnens upplevelse är Scandic. Flera väghotell är renoverade med bilbanekänsla på mattorna och lekrum. Scandic Avenyn har inte renoverats till retrostil utan har en modern känsla. Samtidigt har de en öppen restaurang med både små barnbord och en lekavdelning man som förälder kan se från sittande bord. Att låta barnen leka av sig i väntan på varmrätten är så nära inpå Nirvana en stressad småbarnsförälder kan uppleva.