Det finns många olika alternativ för den som vill ta sig till Göteborg och något av hotellen som listas på den här sidan. Givetvis beror lämplig färdväg och passande transportmedel på varifrån i Sverige man påbörjar sin resa. Här visar vi ett antal förslag.

Från Stockholm

Från Stockholm är det mycket populärt att man tar tåget till Göteborg. Det gör det möjligt att jobba under resan, och går dessutom fortare än att ta bussen eller bilen. Samtidigt brukar det vara lite dyrare att ta tåget – buss eller att köra själv är normalt lite mer skonsamt för plånboken.

Dock kan det gå enklare att pressa priserna på buss, eftersom det finns många privata aktörer och därmed ett större urval av bolag att välja mellan. Lägg därutöver till att privata bolag normalt använder sig av mer aggressiva marknadsföringsmetoder än statliga, så som rabattkoder och andra kampanjer. Till exempel kan du använda en Nettbuss rabattkod för att ta dig till Västkusten lite billigare. Från Stockholm går även flyg direkt till Landvetter, för den som vill komma fram riktigt snabbt.

Från Malmö

Även från Malmö är tåg och buss populärt. Härifrån finns riktigt billiga bussresor – oftast billigare än från Stockholm. Inte är det särskilt konstigt, då Malmö och Göteborg ligger betydligt närmare varandra än Stockholm och Göteborg. Här går det också snabbare att ta bilen – ungefär två timmar och 45 minuter, att jämföra med över fem timmar från Stockholm.

Från utlandet

Från utlandet kan man ta sig direkt till Landvetter från en rad olika städer. Till exempel går det att flyga hit från Helsingfors, Köpenhamn, Amsterdam, Edinburgh, Barcelona och Istanbul. Mellan centralstationen i Göteborg och Landvetter är det ungefär 20 minuter med bil.

Ta sig runt inom Göteborg

Om du vill ta dig runt enbart för sightseeing i Göteborg kan du välja mer anpassade färdmedel för det, så som båt eller regelrätt sightseeingbuss. Ett annat alternativ är att flyga luftballong, för att se staden på ett lite annorlunda sätt. I övrigt är kollektivtrafiknätet i staden mycket väl utbyggt, med både spårvagnar och bussar. Inom de centrala delarna kan det till och med räcka att ta sig runt till fots.