Avalon hotel

Avalon Hotel ligger centralt i Göteborg i anrika kvarter. Platsen har varit bebyggd sedan 1879, då ett fyra våningars stenhus fördes upp här. Efter att det revs 1966 bereddes plats för butikslokaler, som sedermera skulle rivas för att göra plats åt Avalon Hotel 2006.

Hotellet har 101 rum, två sviter och en penthouse-svit. På markplan finns bar och restaurang, där restaurangen är omtalad för sin frukostbuffé. Avalon nås genom en promenad på 750 från centralstationen i Göteborg.

Takterrassen

Takterrassen uppskattas av många gäster om besöker hotellet. Förutom en slående utsikt över Göteborg, finns även en pool och betjänande personal. Skulle terrassen inte vara bemannad, kan du som är hotellgäst ringa ner till lobbyn för att få din beställning uppskickad från markplan.

Restaurangen

Som nämnt i inledningen är restaurangen känd för sin frukostbuffé, som även är populär hos göteborgare som inte är hotellgäster. Därutöver finns en spännande à la carte-meny med rätter från många olika delar av världen. Något som lockar många till restaurangen är den välsorterade vinmenyn och det extraordinära vinrummet.

Hitta hit

Avalon Hotel ligger på Kungstorget 9, inte långt ifrån centralstationen. Kommer du till Göteborg med tåg eller buss krävs alltså bara en kortare promenad för att komma fram till hotellet. Har man mycket packning kan promenaden dock kännas lång, varför det kan vara bättre att anlita en taxi för sträckan. Vanligtvis är det inga problem att få tag på en taxi i närheten av centralstationen.