Dorsia är ett hotell där lyx är en tydlig röd tråd som går genom hela verksamheten. De presenterar sig själva med ”En gäst hos oss är i tycke inget mindre än en kunglighet” och ”Inredningen hos oss ska tillfredsställa det mest kräsna ögat”. För att hålla sig på en standard högt över många andra hotell har de även valt att ha åldersgräns på 8 år samt inte tillåta barnvagnar. Hit kommer de som vill ha tystnad, lugn och ro och är villiga att betala rejält för det.

Rum och bokning

Det finns sju olika rum där Small Classsic är minst och Large Exclusive är störst. Large exklusive är sviter på 45-48 kvm som har ett flertal bekvämligheter. Denna svit kostar ca 12 000 kr per natt. Vill man ha det billigare kan exempelvis rummet Small Premium väljas för ca 5000 kr per natt.

Med tanke på att avbokningsreglerna kan variera mellan olika hotell finns alltid en fördel att genomföra bokningen med ett kreditkort som har avbeställningsskydd. Inte minst när det handlar om ett par tusen kronor per natt. Vid sjukdom kan man i så fall få tillbaka en del av kostnaden för resan. Genom att välja ett bra kreditkort med förmåner går det även att få avbeställningsskydd för evenemang som bokats på hotellet.

Bokningen kan ske via ett flertal olika bokningssidor men kan självklart även ske via Dorsias hemsida. Via hemsidan går det även att boka specifika evenemang eller boka bord i restaurangen.

Inredning

En del hotell gör sig kända för fantastisk spaavdelning, andra för gourmetrestauranger osv. Dorsia gör sig främst känd för sin unika design och inredning. Allt har stor inspiration från förra seklet och att kliva in på hotellet känns som att för en stund bli en del av överklassen på 1800-talet, vilken i sig var en exklusivitet.

De 37 rummen är individuellt inredda men i samma stil från förra seklet. I sängarna finns täcken tillverkade av mullbärssilke och linnen av exklusivt egyptisk bomull. Det är detaljer som skapar helheten av en lyxig och exklusiv vistelse.

Restaurang

I matsalen serveras middag mellan 17-22 måndag-torsdag samt 17-23 fredag och lördag. Matsalen är färgstark och tämligen trycker fram 1800-tals känslan även om menyn känns något mer modern. Exempel från menyn är ”Sotad Wagyubiff med parmesan och riven soja” samt ”rökt lax och havskräfta samt akvavitsås, dill och tomat.

Ett hotell för de som söker exklusivitet!