Elite Plaza Hotel

Om du vill bo femstjärnigt i Göteborg har du ett fåtal alternativ – Elite Plaza Hotel är ett av dem. Hotellet är medlem i den internationella kedjan Design Hotels, som har högklassiga hotell över hela världen. Hotellet i Göteborg har stått på sin plats sedan millennieskiftet och blev tre år senare ett av de få femstjärniga hotellen i staden. Det har 127 rum, inredda med en stil som kombinerar internationalitet med klassisk nordisk design.

Restaurang och bar

Restaurangen Swea Hof är mångfaldigt prisbelönt. Maten tar till vara på svenska mattraditioner och använder sig i hög grad av de råvaror som finns i närområdet och som är typiska för den svenska västkusten. Intill restaurangen finns Plaza Bar, en cocktailbar. Här finns en mer avskalad barmeny för dig som vill ha mat, men givetvis också många drycker att välja mellan.

Hotellets historia

Själva byggnaden har stått på sin plats sedan slutet av 1880-talet. Mycket energi har lagts på att bevara originaldetaljer och i allmänhet de saker som är tidstypiska från perioden byggnaden fördes upp.

Själva platsen för hotellet har dock varit bebyggd ända sedan början 1800-talet. Det var dock en annan byggnad som stod här då. Från början ägdes den av en grosshandlare, som sedan sålde den vidare till försäkringsbolag 1867. De använde den då i 20 års tid innan det blev för trångt och den nuvarande byggnaden fördes upp efter en arkitekttävling.