Om du vill bo femstjärnigt i Göteborg har du ett fåtal alternativ – Elite Plaza Hotel är ett av dem. Hotellet är medlem i den internationella kedjan Design Hotels, som har högklassiga hotell över hela världen. Hotellet i Göteborg har stått på sin plats sedan millennieskiftet och blev tre år senare ett av de få femstjärniga hotellen i staden. Det har 127 rum, inredda med en stil som kombinerar internationalitet med klassisk nordisk design.

Restaurang och bar

Restaurangen Swea Hof är mångfaldigt prisbelönt. Maten tar till vara på svenska mattraditioner och använder sig i hög grad av de råvaror som finns i närområdet och som är typiska för den svenska västkusten. Intill restaurangen finns Plaza Bar, en cocktailbar. Här finns en mer avskalad barmeny för dig som vill ha mat, men givetvis också många drycker att välja mellan.

Hotellets historia

Själva byggnaden har stått på sin plats sedan slutet av 1880-talet. Mycket energi har lagts på att bevara originaldetaljer och i allmänhet de saker som är tidstypiska från perioden byggnaden fördes upp.

Själva platsen för hotellet har dock varit bebyggd ända sedan början 1800-talet. Det var dock en annan byggnad som stod här då. Från början ägdes den av en grosshandlare, som sedan sålde den vidare till försäkringsbolag 1867. De använde den då i 20 års tid innan det blev för trångt och den nuvarande byggnaden fördes upp efter en arkitekttävling.

Rummen på Elite Plaza Hotel i Göteborg

Elite Plaza Hotel ligger i hjärtat av Göteborg och får ständigt goda omdömen av sina användare. Ofta kallas det för ett av stadens finaste hotell, vilket inte är så förvånande när man ser hur det ser ut. Elite Plaza finns i en byggnad med anor från 1800-talet och har stora delar av originalutsmyckningen kvar.

Rummen hos Elite Plaza Hotel är indelade i flera olika kategorier. Alla har sina egna bekvämligheter och förutsättningar. Hur bekvämt man vill bo, hur många man är och hur mycket man vill betala är avgörande faktorer för vilket rum som passar bäst.

Standard

Standardrummen lämpar sig bra för en person. Här finns en enkelsäng, ett utrymme på 15 – 18 kvadratmeter och gratis wi-fi samt frukost. Rummen är lite mindre och har, förutom enkelsängen, även en mindre arbetsplats. Den som bokar ett standardrum får även en gratis morgontidning och en morgonrock.

Superior

Superior-rummen är lite större och går att välja med olika sängar (king-size eller twin-size). Ytan är på 18 till 25 kvadratmeter och har, förutom sängen, även plats tillägnat en arbetsplats samt en mindre sittgrupp. I den här rumskategorin ingår, som i övriga kategorier, wi-fi, frukost, morgontidning och morgonrock.

Deluxe

Deluxe är en lyxigare kategori med rum på 25 – 35 kvadratmeter. Här går det att få två separata sängar eller en större säng (kingsize). Här ingår, precis som i de övriga kategorierna, gratis morgontidning, morgonrock, frukost och wifi.

Något som skiljer Deluxe-rummen från de billigare kategorierna att en nattningsservice erbjuds här. Det innebär att personalen på hotellen besöker ett rum för att dra för gardiner, bädda upp sängen och lämna en liten chokladbit. Rummet ligger högt upp och gardinerna är ljudisolerande – så du lär knappast bli väckt av en så kallad lövblås, trafikbuller sopmaskiner eller annat oljud på morgonkvisten. (Finns recensioner på Bookings där gäster just klagat på dessa tre ”oljud”)