Göterborgs Mini-Hotel passar för de som inte kräver den klassiska hotellyxen utan snarare enbart söker någonstans att sova. Fördelen ligger framförallt i dess läge med enbart 5 minuters promenadavstånd till Järntorget samt dess låga pris.

Någon restaurang finns exempelvis inte utan mat kan tillagas i det gemensamma köket. Både kök och badrum delas alltså med andra gäster. Man delar även TV/videorum samt tvättmaskin och torktumlare. Det är därmed ett boende som både har inslag av hotell och vandrarhem. Även om det heter ”Mini-Hotel” så är det inte extremt litet. Totalt finns 30 rum och 100 bäddar.

Priser

Minihotellet har även minipriser. Om ett sexbäddsrum hyrs kostar det från 175kr per bädd. En stor familj kan alltså bo här en natt för under 1200 kr. Jämfört med hotell i närheten är det betydligt billigare. Dyraste rummen är enkelrummen som kostar från 400kr per natt. Önskas frukost betalar man 65 kr för vuxen och 40 kr för barn. Man kan även hyra sänglinnen, handduk samt betala för att rummet städat. Men även om man väljer några av de tilläggen så ligger priset långt under många andra hotell.

Nära kommunikation

Många som ska åka vidare söderut med färja väljer att bo en natt i Göteborg. Då passar detta hotell perfekt. Från hotellet är det enbart 400 meter till Stena Lines terminal varifrån man bland annat kan åka sträckan Göteborg-Fredrikshamn (Danmark). Har man några dagar i Göteborg kan man på någon minut nå kollektivtrafiken som sedan går in till de centrala delarna. Alternativt går man in till Avenyn vilket enbart är 1,7km. Till flygplatsen, Landvetter, är det 21 kilometer.

Hitta hit

Kommer man med bil är det enklast att söka upp Göteborgs Mini-Hotel på GPS och be om guidning. Kollektivt är det spårvagn med nummer 3, 9 eller 11 som ska väljas. Gå av på hållplats Masthuggstorget. Därifrån är det mycket nära till hotellet som ligger på Tredje Långgatan 31.