Som granne till nöjesparken Liseberg, Ullevi arena och Scandinavium finns detta centralt belägna hotell. En promenad på några minuter tar dig till Aveny med sitt stora utbud av pubar, restauranger och shopping. Den som vill ta sig längre ner på stan tar någon av de bussar eller spårvagnar som stannar vid korsvägen strax utanför.

På hotellet

Hotellet har inte mindre än 5 restauranger och barer som erbjuder allt från italiensk till den klassiska räkmackan som serveras på våning 23 med en magnifik utsikt över staden. Restaurangerna är väldigt populära och välbesökta så rekommendationen är att boka i tid för att vara säker på att få en plats. Den som missat att boka bord kan annars alltid sätta sig i baren och välja mat från barmenyn.

I anslutning till hotellet finns parkering som tillhandahålls mot en mindre avgift. Enklast är att förboka parkering innan ankomst. Parkeringen är en inhägnad avdelning i det närliggande parkeringshuset Fokus.

Hotellet rum

Med sina 23 våningar rymmer detta hotell 1200 rum i olika kategorier.

Standardrum finns både som enkelrum men även som Standard familjerum och Standard med extrasäng och alla med utsikt över omgivningen. För den som vill hålla kostnaden nera och kan tänka sig ett något mindre rum, men ändå bekvämt, och med begränsad utsikt finns alternativet Smallrum. Alla dessa rum har Wi-Fi, minibar och frukost ingår i priset.

Högt upp ligger kategorin Skyrum som också har varianten Sky familjerum. Det finns två olika sviter, Juniorsviten som är 50 kvm stor och Seniorsviten som har en yta på 70 kvm. Förutom Wi-Fi, minibar och frukost ingår även vattenkokare, tofflor, morgonrock och fri room service i dessa rum.

Se din omgivning

Mitt emot hotellet ligger nöjesparken Liseberg som inte bara har åkattraktioner, teatrar och restauranger utan också är en vacker park att bara promenera i. Vintertid är det ett populärt besöksmål då julmarknaden öppnar upp. Sommarsäsongen på Lisebergs pågår från den 28 april till den 30 september. Öppet för Halloween från den 12 oktober till den 4 november och under jul är parken öppen mellan den 16 november och 30 december. Se hemsidan för övrig tid på året.

Några kvarter bort ligger Avenyn, även kallad Göteborgs paradgata. Starta längst upp på Götaplatsen där havsguden Poseidon står framför Konstmuseet och med konserthuset och stadsteatern på vardera sida. Promenera sedan längs med Avenyn där det finns både shopping och restauranger. Den som fortsätter gatan ner når så småningom fram till Storan, Göteborgs gamla opera, och city. Här finns, förutom affärer också saluhallen som är en upplevelse i sig.

Vill man inte promenera kan man med fördel hyra cykel för att ta sig fram. Det finns flera alternativ att välja mellan och för den som bara vill ta sig åt det ena hållet passar kanske den där man hämtar cykel på ett ställe och lämna på ett annat passar bäst.

Ett annat alternativ är förstås att ta sig fram med någon av de lokala bussarna eller spårvagn. Antingen från Korsvägen som ligger strax utanför hotellet eller från Avenyn. Vill man ha en guidad tur kan Hop on – hop off med buss och båt vara ett trevligt alternativ där man i sin egen takt tar sig fram och själv väljer om man vill kliva av eller sitta kvar och höra mer om stadens historia.

Även om hotellet med sina 23 våningar erbjuder möjligheten att se mycket av staden från ovan så slår det förstås inte upplevelsen man får om man väljer att flyga luftballong. Under en timmes flygning över Göteborg hinner man se betydligt mer samtidigt som förstås själva känslan av att glida fram över myllret där nere blir en oförglömlig upplevelse.