Hotel Pigalle är ett franskt-influerat hotell med en åldersgräns på 25 år. Inredningen och de handskissade rummen är gjorda i stil med hur Paris såg ut vid förra sekelskiftet. Konceptet är tydligt och avspeglar sig inte bara i möblemanget och interiören, utan även i personalen, baren Amuse och restaurangen Atelier. Hotellet påminner visserligen sina gäster om att det finns en värld utanför Pigalle – men att den inte behövs.

Rummen

Rummen på hotellet delas in i kategorierna Petite, Classique, och Royale. De skiljer sig framförallt åt i storlek, men även vad gäller inredning och bekvämligheter.

Petite. Pigalle själva beskriver deras petite-rum som ”lättsinniga” och ”ytterst åtråvärda”. De menar att man glömmer att storleken saknar betydelse när man kliver in i ett av rummen. Inredningen påminner, precis som övriga hotellet, om tidigt 1900-tal.

Classique. Classique är den mellanstora storleken där, enligt Pigalle, ”passionen frodas”. Förutom storleken på rummet skiljer den sig även från Petite med sina mörkröda och behagliga färger.

Royale. Royale är den största rumskategorin som hotellet erbjuder. Här finns en liten lounge där du bara kan slappna av med hotellets wi-fi eller njuta av en god kopp kaffe till exempel.

Hitta hit

Pigalle är centralt beläget. Från Göteborgs centralstation är det till exempel bara en promenad på fem minuter (350 meter) fram till hotellet. Har du väldigt mycket packning går det givetvis att ta taxi, eller spårvagnen en station, men för de flesta ska det fungera bra att gå den korta sträckan.