Det råder ingen tvekan om att många som besöker Göteborg gör det med Liseberg i åtanke eller som huvudmål. Liseberg Hotell Heden är ett hemtrevligt och personligt hotell med promenadavstånd till nöjesparken. Här finns det gott om utrymme, och det passar bra att bo hela familjen. Närheten till Liseberg kan till exempel göra det till en utmärkt födelsedagsresa för barnen. Hittar ni ingen bra tårta i närheten – eller om ni bara vill stanna i de lummiga innergårdarna – är det enkelt att skicka tårtbud i en stor stad som Göteborg.

Hotellet marknadsför sig som en oas av lugn i Göteborgs centrala delar, som annars är fulla av liv och rörelse. Förutom familjer lämpar det sig väl för kompisgäng, affärsresenärer eller andra grupper. Ett plus är de relativt stora innergårdarna som man lugnt kan promenera i.

Miljöarbete

Det här hotellet var det första i Göteborg – till och med den första verksamheten i staden – att miljödiplomeras. Det här skedde 1995 och sedan dess har de arbetat kontinuerligt med att ytterligare stärka sin miljöprofil.

Ytterligare bevis på det här arbetet finns på Tripadvisor. Hotell Heden har nämligen där nått den högsta nivån i Tripadvisors eget miljöledarprogram. Programmet är en typ av certifiering med kravområden som bland annat vatten, avfall och energi.

Rummen

Hotellet erbjuder flera typer av rum. Gemensamt för dem alla är att de är rökfria och har fönster som går att öppna. Oavsett rum har man också gratis tillträde till hotellets relaxavdelning.

  • Standardrum. Standardrummen är på 17 kvadratmeter och finns på båda av hotellets två våningar. En del har utsikt mot stadsmiljö, medan andra har utsikt mot innergårdarna. Kan även bokas med extrasäng som fälls ned från väggen.
  • Standardrum Plus. Standardrum Plus är lite större (25 kvm jämfört med 17), vilket är den väsentliga skillnaden.
  • Familjerum. Familjerummen är 25 kvm stora och har tre eller fura bäddar. En del av dem har en vacker utsikt – samt terass – mot en av innergårdarna.
  • Familjerum med loft. Familjerummen med loft är på 20 kvm, medan loftet i sig är på 8 kvm. Det här passar barnfamiljen som har lite större barn.

Restaurang

Restaurangen ligger i en inbjudande miljö som fokuserar på enkel, vällagad mat samt vin- och ölsorter som passar därtill. Som dessert går det att till exempel äta pannacotta – men de yngre i familjen är kanske mer intresserade av en eventuell glassmaskin i restaurangköket.

Som varmrätt går det att till exempel äta bönburgare eller en klassisk räksmörgås. På barnmenyn här står bland annat Hamburgare, fish & chips eller vegansk bolognese. Oavsett vilken rätt ni vuxna beställer kan ni räkna med att personalen har förslag på vilket vin och öl som kan komplettera maten på bästa möjliga vis.