Sankt Jörgen Park Resort

Sankt Jörgen Park & Resort är visserligen ett hotell för alla, men passar kanske särskilt dem som är intresserade av golf. Här finns möjlighet till golfspelande på anläggningens egen bana i anslutning till rummen. Men hotellet passar även den som vill kunna slappna av i ett spa. Här finns en prisbelönt spa-anläggning med bland annat tvagningsrum i marmor och bastur med olika temperaturzoner.

Spa-anläggningen

Spa-anläggningen är bland annat uppmärksammad för ritualen. ”Sparitualen”, som de kallar den, är en badceremoni som genomförs i en viss ordning som är bestämd på förhand. I ritualen ingår bland annat kalla och varma källor samt bad och duschar som görs tillsammans med utvalda hälsoprodukter.

Här finns även en rad olika behandlingar att få. Till exempel erbjuds massage, ansiktsbehandlingar och kroppsbehandlingar. Även vaxning, pedikyr, manikyr och färgning av ögonfransar och bryn erbjuds här.

Golfbanan

Många som åker hit gör det efter att ha bokat paketet Getaway Golf. I paketet ingår bland annat en del i ett dubbelrum för en natt och två greenfee på banan Sankt Jörgen Park. Därutöver ingår mat (trerätters och frukostbuffé) och flertalet bekvämligheter.

Banan, 18 hål, är en viktig del i hela anläggningens verksamhet. Förutom själva banan finns ett stort klubbhus med restaurang, plats för konferens, reception, en golfbutik och ett omklädningsrum. I anslutning till anläggningen finns även en drivingrange och en stor green för putting.

Ta sig hit

Kommer man från Landvetter väntar en relativt kort åktur med bil på 27 minuter från flygplatsen. För den som åker annanstans ifrån, till exempel Stockholm, väntar dock en längre åktur på ungefär fem timmar. Ska man dessutom stanna för att äta eller sträcka på benen kan det bli uppemot sex timmar.

Innan en lång åktur bör alltid bilen kollas ordentligt. Om du ser till att bilen är i toppskick innan du åker riskminimerar du och ökar chansen för att resan blir så bra som du tänkt dig. Om du kontrollerar bilen på egen hand bör du se till att skaffa dig de förkunskaper som krävs, eller gå till en seriös firma som kan ge dig svar snabbt. I annat fall kan du använda dig av tjänster likt den som finns på falgar-shop.se, där du kan ange din fordonsdata för att få rätt utrustning, i det här fallet fälgar. Liknande tjänster finns även för däck och andra biltillbehör.

Från Stockholm åker du på E4:an nästan hela vägen, så du kommer inte direkt att behöva ta dig genom tuff terräng. Med det sagt kan bilens skick vara avgörande ifall olyckan är framme. Bra däck kan innebära att du precis hinner undvika en kollision. Sankt Jörgen Park Resort är inte bara ett spa hotell i Göteborg. Här finns en stor anläggning med inriktning på både boende och aktiviteter, till exempel sport och golf. Vad gäller rummen har de satsat stort på konst och design. Samtliga juniorsviter och sviter har till exempel ett eget namn som associerar till inredningen och konsten i rummet i fråga.

Olika typer av rum

Hos Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg har du flera olika rumstyper att välja mellan. Till exempel:

  • Atriumrummen är ljust inredda standardrum. Samtliga har ett fönster med utsikt över Atriumgården.
  • Parkrum. Den mest populära rumstypen. Smakfullt inrett med behagliga färger.
  • Park Terrass rum. Rum med egen terrass. Beroende på vilket rum du väljer kan du ha utsikt över skogen, golfbanan, hagen eller Göteborgs skyline.

Juniorsviter

Flera juniorsviter finns med olika typer av inredningar. Till exempel kan du välja Spicy, en juniorsvit med afrikanskt influerad inredning. Ett annat exempel är Lovely, som är vackert och elegant inredd med morgonsol samt utsikt över hage och golfbana. En juniorsvit som är populär för nygifta är Princess, vars inredning är ljus och romantisk.

Sviter

Sankt Jörgen Park Resort har fyra sviter med vitt skilda inredningar. Till exempel har Andersson en unik design med annorlunda färger och mönster, medan sviten Cosy är inredd i behagliga, diskreta färger och med djurpäls. I övrigt finns Icy med nordisk vinterkänsla och Happy som är en ljus svit med bra utsikt.

Vill du har fler alternativ kan du här hitta fler spa hotell i Göteborg.