Vasa Hotell är ett litet hotell mitt i Vasastan som är beläget i en byggnad från 1800-talet. Med en avslappnad och vänlig atmosfär kan hotellgästerna känna sig som hemma och njuta av avslappning efter intensiva dagar i centrala Göteborg.

Rum:

Hotellet har 50 rum med allt från enklare enkelrum till familjerum och mindre sviter. Priset på enkelrummen och dubbelrummen ligger på ca 800-1000 kr vilket kan ses som prisvärt med tanke på läget.

Bokning kan ske via externa bokningsajter men billigast pris ges alltid via deras webbplats. För att vara säkra på det har de ”prisgaranti” vilket betyder att de helt enkelt lovar lägsta pris.

Restaurang

I priset ingår en klassisk skandinavisk frukostbuffé med stora inslag av ekologiska produkter. Frukosten serveras 6,30-9,30 på vardagar. På helger samt under sommarmånaderna gäller 7-11.

I restaurangen bjuds även alla gäster på våffelbuffé dagligen mellan 16-21. Önskas enklare fika finns kaffe, the, juice och kakor alltid tillgängliga.

Omgivning

Att bo i Vasastan innebär att man bor ”nära allt”. Det är helt enkelt svårt att bo mer centralt. På samma gata som hotellet finns stjärnkrogar, mysiga restauranger och mindre caféer. Det är även gångavstånd till stadens stora nöjesfält.

Så hittar du till Liseberg:

Att gå till Liseberg tar ca 30 minuter. Med bil handlar det om maximalt 5-10 minuter beroende på trafik. Kör söderut på Viktoriagatan fram till Vasagatan. Här ligger Tomtehuset (Stort utbud av frescomålningar, tavlor och annan konst). Sväng vänster på Vasagatan.

Åk ca 250 meter framåt på Vasagatan och sväng höger efter Gymgrossisten (Säljer kosttillskott och kan liknas med Svenskt Kosttillskott men med fler fysiska butiker). Sväng in på Gibraltarvägen via Läraregatan och sedan Eklandsgatan. Därefter kommer Univesum och Liseberg att synas till höger efter en stund.

Med tanke på trafiken är en rekommendation att istället ta kollektivtrafik. Det är maximalt 100 meter från hotellet till Vasa Viktoriagatan där både rälsbussar och bussar går från. En fördel med hotellet är även att man utan problem kan gå till Liseberg och därmed varken behöver ta hänsyn till kollektivtrafikens tider eller fundera på parkeringsmöjligheter.